Zmena taktiky slávila úspech proti USA, Bokroš chválil celý tím

NETKY.SK • 29 December 2017, 13:32 • 2 min
Zmena taktiky slávila úspech proti USA, Bokroš chválil celý tím

BUFFALO - Víťazstvo 3:2 nad USA bolo podľa trénera slovenských hokejistov do 20 rokov Ernesta Bokroša dielom úspešnej taktiky, ktorú hráčom naordinoval a tí ju do bodky splnili. Slováci si po senzačnom skalpe zámorského favorita a obhajcu zlatých medailí pripísali do tabuľky A-skupiny prvé tri body, v úvodnom súboji na šampionáte deň predtým podľahli Kanade 0:6.

slovakia

left justify in out

Proti druhej zámorskej hokejovej veľmoci však podali diametrálne odlišný výkon. "Bol to naozaj veľmi náročný zápas proti silnému súperovi, o to viac si toto víťazstvo cením. Tím podal kolektívny výkon, podržal nás brankár. Všetci chlapci si zaslúžia pochvalu. Za úspechom stála zmena taktiky, ktorú chlapci dodržiavali a vďaka tomu sa nám podarilo dosiahnuť toto skvelé víťazstvo. Dnes nám zafungoval jeden útok v produktivite, ďalšie formácie zasa zabrali v iných herných činnostiach. Rozhodujúce bolo, že sme veľmi dobre bránili. Neboli sme často vylučovaní a nestrácali sme ľahké puky v obrannom pásme," uviedol Bokroš v rozhovore pre oficiálny web SZĽH.

 

VIDEO MS20: Slováci senzačne zdolali minuloročných majstrov sveta USA 3:2

 

Slováci sa po zisku skalpu Američanov ocitli vo výhodnej pozícii z hľadiska postupu do štvrťfinále, ten však ešte nemajú istý. "Toto víťazstvo nám však veľmi pomôže z hľadiska psychiky. Pre Slovensko je to strašne dôležité víťazstvo, lebo v ostatných tímoch hráči sebavedomie majú a naším chlapcom chýba. Na splnenie základného cieľa, ktorým je postup zo skupiny, však ešte potrebujeme získať minimálne jeden bod," dodal Bokroš, ktorého tím sa najbližšie predstaví v sobotu 30. decembra o 22.00 SEČ proti Fínsku. Na prelome rokov si zmeria sily s Dánskom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona