Zmena či storno letenky stojí u nízkonákladových aerolínií viac

NETKY.SK • 28 Júl 2011, 08:40 • 2 min
Zmena či storno letenky stojí u nízkonákladových aerolínií viac

Zmena či storno letenky stojí u nízkonákladových aerolínií viac

slovakia

left justify in out

img

V súčasnosti je najčastejším spôsobom kúpy letenky internet. Ako však pre TASR vysvetlila hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika - Airport Bratislava (BTS) Dana Madunická, letenka si možno zaobstarať aj cez cestovnú kanceláriu, agentúru, predajcov leteniek alebo priamo na letisku.
      Kúpou letenky následne vstupuje cestujúci do zmluvného vzťahu s dopravcom, a tak by mal poznať jeho prepravné podmienky. Práve tieto obsahujú obvykle aj cenník doplnkových služieb a úkonov. "Je potrebné vždy dbať na ich dôkladné preštudovanie ešte pred samotnou kúpou letenky, pretože sa líšia v závislosti od dopravcu, v niektorých prípadoch až výrazne," poznamenala.
      Súčasťou prepravných podmienok a cenníka sú zároveň aj podrobné informácie, čo je zahrnuté v základnej cene letenky a koľko stojí napríklad preprava športových pomôcok, domáceho miláčika či dodatočnej batožiny. "Akákoľvek dodatočná zmena či storno letenky bývajú predovšetkým u nízkonákladových dopravcov spoplatnené prísnejšie ako u tradičných leteckých spoločností," dodala Madunická.
      Upozornila tiež na registráciu na odlet. Niektoré aerolinky ju totiž ponúkajú výhradne prostredníctvom internetu, cez tzv. web check-in, a tak je nevyhnutné sa takto na svoj let zaregistrovať a vytlačiť si palubný lístok. "Ak tak cestujúci neurobí v stanovenom čase, na letisku môže ostať nepríjemne prekvapený," uzavrela.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona