Zmena dátumu vo vašom iPhone ho môže natrvalo zničiť

NETKY.SK • 17 Február 2016, 18:20 • 2 min
Zmena dátumu vo vašom iPhone ho môže natrvalo zničiť

LOS ANGELES – Asi nikto z vás si úmyselne nezničí iPhone, ale keby sa predsa niekto našiel, tak vám ukážeme ako na to.

slovakia

left justify in out

Niektorí užívatelia sa pravdepodobne veľmi nudia a skúšajú, čo všetko sa dá s iPhonom dokázať. Jeden z nich prišiel na spôsob, ako ho dokonale odstaviť – stačí zmeniť dátum na 1. januára 1970 a telefón reštartovať. Keď vrátite telefón späť o 46 rokov, už vám po reštarte nenabehne.

Neodporúčame to však skúšať, lebo si zo svojho iPhonu už možno nikdy nezavoláte či neskontrolujte svoj profil na sociálnych sieťach. Po pripojení k počítaču síce iTunes rozoznajú váš telefón a umožní vám obnovu dát, avšak tá neprebehne úspešne.

 

Tento bug by sa mal týkať všetkých iPhonov, ktoré majú operačný systém iOS 8 a novší s niektorou zo 64-bitových čipových sád. Tieto čipy sa prvýkrát objavili v modeli 5s v roku 2013, ale aj v iPadoch či iPodoch.

 

Na internete sa objavili kaskadéri, ktorí to okamžite vyskúšali a ich počet neustále rastie. Dobrou správou je, že váš iPhone nemusí byť zničený naveky a v autorizovanom servise Apple by ho mohli opäť priviesť k životu.

Objavili sa aj rady, že stačí nechať úplne vybiť batériu a telefón bude opäť fungovať. V každom prípade to však nebudeme skúšať...



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies