Zmeko: Počas predsedníctva SR vo V4 posilníme regionálnu spoluprácu

NETKY.SK • 27 Jún 2018, 16:01 • 2 min
Zmeko: Počas predsedníctva SR vo V4 posilníme regionálnu spoluprácu

BUDAPEŠŤ - Rotujúce predsedníctvo vo Vyšehradskej štvorke (V4) si náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl (GŠ OS) SR Daniel Zmeko v stredu symbolicky prevzal v Budapešti z rúk maďarského kolegu Ferenca Koroma. Informovala o tom agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

V závere dvojdňovej schôdzky náčelníkov generálnych štábov vojsk krajín V4 Zmeko povedal, že vojenská spolupráca v rámci tohto zoskupenia sa dynamicky rozvíja. Cieľom slovenského predsedníctva, ktoré sa oficiálne začína 3. júla, je podľa neho ďalšie posilnenie regionálnej spolupráce a rozvoja.

 

"Našou prioritou bude interoperabilita všetkých druhov vojsk krajín V4, rozvoj Bojovej skupiny Európskej únie krajín V4, ako aj posilnenie spolupráce s NATO a EÚ," dodal náčelník GŠ OS SR.

 

Korom informoval, že cieľom budapeštianskej schôdzky, na ktorú prišli aj náčelník generálneho štábu ozbrojených síl Českej republiky Aleš Lopata a jeho poľský kolega Leszek Surawski, bolo vyhodnotiť bezpečnostné prostredie, aktuálne výzvy a kroky, ktoré s nimi súvisia.

 

Z končiaceho maďarského ročného predsedníctva vo V4 maďarský náčelník generálneho štábu vyzdvihol výsledky dosiahnuté v tvorbe logistickej podpornej skupiny vojsk V4, ako aj v príprave obnovenej Bojovej skupiny Európskej únie krajín V4, ktorá má začať fungovať na budúci rok. "Popri tom sa podarilo skompletizovať aj katalóg spoločných výcvikov vojsk V4," uzavrel Korom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies