Zmätok v Brne: Dva osobné vlaky sa ocitli na tej istej koľaji

NETKY.SK • 17 September 2013, 13:58 • 2 min
Zmätok v Brne: Dva osobné vlaky sa ocitli na tej istej koľaji

BRNO - Na jednej koľaji sa dnes ráno ocitli v Brne-Chrliciach dva osobné vlaky. Príčinou bola zrejme chybne prehodená výhybka.

slovakia

left justify in out

Vlaky delilo v momente zastavenia 70 metrov, vážnejší problém však nenastal, pretože jedna zo súprav stála, kým tá druhá vošla na koľaj v dôsledku stavebných prác rýchlosťou iba desať kilometrov za hodinu. Informácie priniesol spravodajský server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorcu inšpekcie Martina Drápala. Incident mal však za následok prerušenie prevádzky na trati Brno-Přerov na 150 minút.

Podobnú udalosť zaznamenali vo februári 2013 v Adamove na Blanensku, kde sa na jednej koľaji ocitli v rovnakom čase osobný vlak a rýchlik EuroCity. Katastrofe tu zabránila duchaprítomnosť jedného z rušňovodičov, ktorý stihol zastaviť vlakovú súpravu asi 50 metrov od druhej.

Dispečerovi železničnej premávky sa vďaka generálnemu stopu podarilo zasa zabrániť zrážke dvoch plne obsadených osobných vlakov smerujúcich proti sebe na tej istej koľaji v januári tohto roka v Strančíciach neďaleko Prahy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona