Zmajkovičová: Smer nerobí sociálne balíčky pre voľby ale pre ľudí

NETKY.SK • 31 Máj 2015, 11:24 • 2 min
Zmajkovičová:  Smer nerobí sociálne balíčky pre voľby ale pre ľudí

BRATISLAVA - Členka predsedníctva Smer-SD Renáta Zmajkovičová odmieta tvrdenia, že Smer-SD nepripravuje sociálne balíčky pre občanov, ale pre blížiace sa voľby.

slovakia

left justify in out

Ako povedala dnes pre agentúru SITA, napríklad znížením sadzby DPH na základné potraviny na 10 % sa preukázala vláda Roberta Fica, ako prezieravá vláda. „Opatrenie pomôže občanom znížením cien na základné potraviny a producentom potravín zvýšenie odbytu a zachovanie výroby na Slovensku. Vláda na čele s premiérom Robertom Ficom sa správa zodpovedne a reaguje na vzniknutú situáciu,“ vyhlásila s tým, že v roku 2015 skončili v EÚ mliečne kvóty, čo má za následok prebytok mlieka a následne pokles cien. „Práve vláda Roberta Fica zareagovala veľmi prezieravo a znížením DPH na potraviny sa zníži predajná cena, čo má za následok zvýšenie odbytu mlieka a produktov z neho,“ konštatovala Zmajkovičová.


Podľa Zmajkovičovej vláda nemohla ani tušiť, že Rusko podpíše kontrakt s Čínou na dovoz bravčového mäsa. „Následkom toho okamžite klesol odbyt na Slovensku a cena išla na historické minimum. Slovenskí producenti bravčového mäsa bijú na poplach. Ak by sa situácia nezlepšila, čoskoro budú musieť svoje prevádzky zavrieť, čoho následkom bude zvýšenie nezamestnanosti,“ upozornila s tým, že vláda musí reagovať na aktuálne dianie nielen vnútropolitické, ale celosvetové a nie na krik opozície.


Druhý sociálny balíček schválil Smer-SD na sneme pred týždňom v Bratislave. Vlajkovou loďou sociálneho balíčka má byť práve zníženie DPH na základné potraviny na desať percent. Ide o mlieko, mäso, pečivo, sladkovodné ryby. Smer sľúbil, že zvýši aj minimálnu mzdu. Od roku 2016 by mala dosiahnuť 400 eur.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies