Zmajkovičová odstupuje z funkcií v parlamente i v nemocnici

NETKY.SK • 3 November 2014, 18:08 • 2 min
Zmajkovičová odstupuje z funkcií v parlamente i v nemocnici

BRATISLAVA - Podpredsedníčka NR SR Renáta Zmajkovičová sa dnes vzdala funkcie v parlamente. Rovnako sa vzdala aj funkcie predsedníčky dozornej rady piešťanskej nemocnice.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je proces obstarania CT prístroja v piešťanskej nemocnici. Ako povedala Zmajkovičová dnes pre agentúru SITA, chce, aby celý proces bol nezávisle preskúmaný a aby celá vec nebola spolitizovaná. „Viem, že na Slovensku nie je obvyklá takáto politická kultúra, ale mne nejde o funkcie,“ povedala. 

Zmajkovičová tvrdí, že ako predsedníčka dozornej rady nevstupuje do rozhodovacieho procesu nemocnice. „Mojím osobným záujmom je, aby sa všetky skutočnosti nestranne prešetrili, či všetky úkony a rozhodovacie procesy boli v súlade so zákonom. Preto som sa rozhodla odstúpiť z funkcie predsedníčky dozornej rady piešťanskej nemocnice,“ uviedla. Funkcia podpredsedníčky NR SR nemá podľa nej žiadny súvis s funkciou predsedníčky dozornej rady piešťanskej nemocnice. „Možno neobvyklé na Slovensku, rozhodla som sa odstúpiť z funkcie podpredsedníčky NR SR, pretože moje pôsobenie v politike nie je o funkciách, ale o presadzovaní hodnôt,“ vyhlásila. 

 

Premiér Robert Fico Zmajkovičovú spolu s ministerkou zdravotníctva Zuzanou Zvolenskou k tomuto kroku vyzval po medializovaných informáciách o nákupe drahšieho CT prístroja v piešťanskej nemocnici. "Proces obstarania CT prístroja vyvoláva pochybnosti a na tieto pochybnosti nestačí reagovať len tým, že budú odvolaní členovia správnej rady, ale musí niesť zodpovednosť aj ten, kto týchto ľudí riadi a kto týchto ľudí kontroluje," povedal Fico. 

 

Podľa medializovaných informácií kúpila piešťanská nemocnica CT prístroj za 1,6 mil. eur, čo je o 600-tisíc viac, ako vysúťažilo predchádzajúce vedenie. Víťazom tendra sa stala spoločnosť Medical Group SK, kde v minulosti pôsobil aj predseda parlamentu Pavol Paška. V správnej rade nemocnice sedeli za rezort zdravotníctva štyria ľudia, medzi nimi napríklad spevák Michal Straka, známy pod menom Ego, v dozornej rade to bola poslankyňa Renáta Zmajkovičová (Smer-SD). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona