Zmajkovičová: Poslankyňa NR SR bude Ambasádorkou mieru

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 10:14 • 2 min
Zmajkovičová: Poslankyňa NR SR bude Ambasádorkou mieru

BRATISLAVA – Poslankyňa NR SR Renáta Zmajkovičová (Smer-SD) bude Ambasádorka mieru. Ako povedala dnes pre agentúru SITA, svoju misiu a misiu jej nadácie vidí v kráse života v mieri.

slovakia

left justify in out

Zmajkovičová finalizuje projekt „Ambasádorka mieru“, ktorý odštartuje v máji pri príležitosti 70. výročia ukončenia svetovej vojny. „Zámerom projektu je dlhodobé vytváranie priestoru pre všetkých, ktorí túžia a želajú si zdieľať život a jeho krásu v mieri,“ povedala. Jej cieľom je podporiť, pestovať a starať sa o posolstvo mieru. „Ide o podporu mierumilovných, kreatívnych ľudí a skupiny v oblasti umenia, i o podporu snaženia vytvárať drobné detaily v ľudskom príbehu bežného života, ktoré nám krásou a pôvabom pomáhajú žiť,“ prezradila.


Zmajkovičová bude na základe výberu odbornej komisie udeľovať cenu Vyslanec mieru tvorcom v oblasti poézie a prózy, tvorcom výtvarného diela, tvorcom krátkych dokumentárnych, animovaných a hraných filmov i tvorcom, vyslancom mieru v ľudskom príbehu. „Žijeme hektickú dobu, dobu plnú rozporov a protikladov. Hodnota života v mieri, potreba krásy a uvedomovanie si pôvabu každodennosti, to všetko je nevyhnutnou súčasťou harmónie a celistvosti nášho života v 21. storočí,“ zdôraznila Zmajkovičová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies