Zmajkovičová: Personálne otázky, aj NKÚ, sa vždy riešili tajnou voľbou

NETKY.SK • 17 Máj 2013, 15:23 • 2 min
Zmajkovičová: Personálne otázky, aj NKÚ, sa vždy riešili tajnou voľbou

BRATISLAVA – Personálne otázky a teda aj post predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) sa riešili vždy podľa podpredsedníčky NR SR Renáty Zmajkovičovej (Smer-SD) tajnou voľbou, preto nemôže byť jedna z podmienok zvolenia verejná voľba.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla dnes Zmajkovičová pre agentúru SITA, strany Ľudovej platformy nemajú istotu v podpore pre navrhnutého kandidáta medzi sebou a preto chcú verejnú voľbu. To podľa nej vôbec nie je o Smere. „Netajím sa, že súčasný kandidát je pre mňa neprijateľný,“ povedala s tým, že post šéfa NKÚ by mal zastávať človek, ktorý má určité skúsenosti v štátnej správe, alebo riadil významnú inštitúciu. „Majme úctu k NKÚ. Má svoje miesto v Ústave. Opozičné strany nepristúpili zodpovedne k personálnemu výberu,“ dodala.

Kandidátom Ľudovej platformy na post predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) je bývalý štátny tajomník na ministerstve vnútra Maroš Žilinka. Strany platformy sa zároveň predbežne dohodli, že iného kandidáta na tento post nepredložia. Ako povedala novinárom predsedníčka poslaneckého klubu SDKÚ-DS Lucia Žitňanská, Žilinka je kandidát pre verejnú voľbu. „Pokiaľ Smer-SD odhlasuje tajnú voľbu šéfa NKÚ, sme dohodnutí, že kandidatúru Žilinku stiahneme,“ povedala. Podľa nej je to spoločná podmienka strán Ľudovej platformy. „Nechceme sa už zúčastňovať hier, ktoré Smer-SD hrá s tajnou voľbou pri voľbe šéfa NKÚ,“ zdôvodnila rozhodnutie platformy. Zároveň dodala, že nie je dôvod, aby Smer tohto kandidáta nepodporil vo verejnej voľbe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona