Zmajkovičová: Najlepším koaličným partnerom pre Smer je občan

NETKY.SK • 14 Marec 2015, 11:22 • 2 min
Zmajkovičová: Najlepším koaličným partnerom pre Smer je občan

BRATISLAVA - Najlepším a najdôležitejším koaličným partnerom pre Smer-SD je podľa členky predsedníctva strany Renáty Zmajkovičovej občan.

slovakia

left justify in out

„Toto musíme mať stále na zreteli. Nesmieme preto sklamať občana a to na akejkoľvek úrovni, či mestskej, regionálnej, alebo centrálnej,“ povedala Zmajkovičová dnes pre agentúru SITA s tým, že vláda nemá iného občana, ako ho má komunálna, alebo regionálna samospráva. Posledné tri roky boli podľa nej výnimočné, pretože Smer-SD je sám vo vláde a preto boli tieto tri roky veľmi intenzívne. „Vláda podnikla kroky smerom k občanovi, aj keď sa to snaží opozícia spochybňovať. Boli to pozitívne kroky, ktoré sa premietajú do života občanov,“ konštatovala.


Zmajkovičová odmieta kritiku vlády jednej strany. „Smer dal pred tromi rokmi ponuku dnešným opozičným stranám vstúpiť do vlády, oni ju neprijali. Verejnosti sa podsúva, že vláda jednej strany nie je dobrá, ale nevidím dôvod na znepokojenie, pretože Smer-SD moc nezneužíva,“ zdôraznila. Ak boli niekde nejaké náznaky, tak išlo podľa Zmajkovičovej o osobné zlyhania. „Nie je to filozofia strany. Nikto nemôže spochybniť vôľu voličov, ktorí dali Smeru-SD dôveru v takejto sile. To treba rešpektovať. Ak sa volič rozhodol a dal nám mandát, nie sú na mieste protesty opozície, že im neprechádzajú zákony,“ zdôraznila.


Zmajkovičová pôsobí v parlamente od roku 2002. „Preto viem, ako sa chovala vládna koalícia k Smeru-SD, keď bol v opozícii. Ale to nie je výčitka. Vláda predsa musí napĺňať svoj program a politická strana vo vláde napĺňa svoj volebný program a svoje politické ciele. Predsa nebude plniť program strán, ktoré nedostali mandát od občanov,“ uviedla. Zároveň upozornila, že v pléne NR SR Smer-SD prijal viacero pozmeňujúcich návrhov opozície.


Víťazom parlamentných volieb, ktoré sa konali 10. marca 2012, sa stala strana Smer-SD so ziskom 44,41 percenta platných hlasov voličov. Na druhom mieste bolo KDH s podporou 8,82 percenta. Tretia bola strana Igora Matoviča Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) so ziskom 8,55 % hlasov. Most-Híd podporilo 6,89 % voličov. Nasledovala SDKÚ-DS s volebným ziskom 6,09 percenta, SaS získala 5,88 percenta hlasov. Vtedajší prezident SR Ivan Gašparovič poveril Fica zostavením vlády 15. marca. Za premiéra ho vymenoval 4. apríla 2012. Po ňom vymenoval aj novú vládu. Kabinet mal 13 ministrov. Neskôr k nim pribudol aj podpredseda vlády pre investície Ľubomír Vážny (Smer-SD).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies