Zmajkovičová: Na hranici Abcházska a Gruzínska vybuduje ihrisko

NETKY.SK • 8 Jún 2015, 09:35 • 2 min
Zmajkovičová: Na hranici Abcházska a Gruzínska vybuduje ihrisko

BRATISLAVA – Poslankyňa NR SR Renáta Zmajkovičová (Smer-SD) chce vybudovať v Gruzínsku cez svoju nadáciu futbalové ihrisko pre deti.

slovakia

left justify in out

Ako povedala Zmajkovičová dnes pre agentúru SITA, cez projekt Ambasádorka mieru nechá vybudovať ihrisko, ktoré ponesie názov Futbalové ihrisko mieru. Ihrisko bude umiestnené na občianskou vojnou vzniknutom pohraničí Gruzínska a Abcházska v oblasti Koki. Ihrisko by malo byť hotové do septembra.


Zmajkovičová si vybrala túto oblasť, pretože cez hranicu môžu prechádzať deti do 15 rokov, a to len z Abcházska do Gruzínska. Rodičia ich dovezú k hraničnému múru a oni v diere cezeň prejdú a pokračujú do školy už sami. „Preto sa rozhodla Nadácia RZ vybudovať ihrisko, na ktorom deti z oboch krajín poznajúc hranice a nevnímajúc ich pri hre s kamarátmi, budú môcť byť deťmi a hrať sa každý deň. Vždy, ak budú môcť a chcieť,“ zdôvodnila Zmajkovičová.


Renáta Zmajkovičová v rámci projektu Ambasádorka mieru navštívila základnú školu v Koki, kde spoločne s deťmi poskladala origami – modré holubice mieru, na ktoré deti napísali svoje mená. Tieto holubice prinesie do základnej školy na Slovensku, kde žiakom bude Zmajkovičová rozprávať o deťoch, ktoré žijú v strachu z vojny a ktorých rodiny boli rozdelené zo dňa na deň hranicou.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies