Zlý muž NBA si zas mení meno, bude Priateľ pánd

NETKY.SK • 7 August 2014, 16:06 • 2 min
Zlý muž NBA si zas mení meno, bude Priateľ pánd

PEKING - Metta World Peace prichádza z basketbalovej NBA do Číny s povesťou zlého muža, ale na rozbeh by mohlo za srdce fanúšikov chytiť jeho nové meno.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka China Daily si doň posila tímu S'-čchuan Blue Whales zakomponuje národný symbol najľudnatejšej krajiny sveta a bude sa volať Priateľ pánd.

 

Krídelník sa 13. novembra 1979 narodil ako Ronald William Artest, od septembra 2011 bol Metta World Peace. Krstné meno Metta si vraj vybral preto, že ide o tradičné budhistické slovo znamenajúce milujúci láskavosť a ústretovosť. Čoskoro bude Panda Friend. 

 

Defenzívny špecialista má v životopise 931 stretnutí v základnej časti NBA a 85 v play-off. V uplynulej sezóne bol hráčom New Yorku Knicks. S Los Angeles Lakers získal pred štyrmi rokmi titul, ale neobchádza ho povesť problémového hráča. 


Rodák z newyorského Queensu si v apríli 2012 vyslúžil od NBA zákaz štartu v siedmich dueloch za nevysvetliteľný úder lakťom do hlavy vtedajšieho Oklahomčana Jamesa Hardena, ktorému spôsobil otras mozgu. Trest bol však iba omrvinkou z rekordného 86-zápasového dištancu za jeho účasť v bitke s fanúšikmi Detroitu v novembri 2004, keď si obliekal dres Indiany. 

 

World Peace hral aj za Chicago, Sacramento a Houston, má kariérny priemer 13,8 bodu a 4,7 doskoku na jeden duel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies