Zlúčenie Siete je stále nejasné, SNS ju nechce, Most je opatrný

NETKY.SK • 23 August 2016, 15:52 • 2 min
Zlúčenie Siete je stále nejasné, SNS ju nechce, Most je opatrný

BRATISLAVA - Zlúčenie #Siete s niektorou z koaličných strán je stále nejasné. SNS jej poslancov nechce, opatrne sa vyjadruje aj Most-Híd. Smer-SD žiadosť o integráciu #Siete podľa hovorkyňa Ľubice Končalovej nedostal.

slovakia

left justify in out

O zlúčení #Siete s niektorou z koaličných strán hovorili partneri minulý týždeň na koaličnej rade spolu so šéfom #Siete a ministrom dopravy Romanom Brecelym. Funkcie ministra sa vzdá a #Sieť by sa mala s niekým zlúčiť. Strany však nepovedali s kým.

 

SNS dnes po zasadnutí predsedníctva prijímanie nových členov do klubu odmietla. "SNS nebude rozširovať svoj poslanecký klub. Bude disponovať len poslancami, ktorých získala vo voľbách," vyhlásil predseda SNS Andrej Danko, podľa ktorého je vylúčené, aby SNS integrovala #Sieť. "Ja takéto umelé spôsoby v politike neviem prijať. SNS má svoje starosti, vízie a robí so svojimi ľuďmi," doplnil.

 

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár v sobotu (20.8.) po republikovej rade jasne nepovedal, či #Sieť jeho strana integruje. Podľa neho to nie je otázka dňa. "Pre mňa je dôležité, že pán Brecely sa vyjadril, že zostávajúci poslanci za #Sieť budú podporovať vládnu koalíciu a plnenie programového vyhlásenia vlády," poznamenal. O možnostiach a spôsobe integrácie bude treba podľa Bugára dlhšie uvažovať.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies