Zlúčenie Raiffeisen Bank International s RZB nie je vylúčené

NETKY.SK • 12 Február 2015, 12:46 • 2 min
Zlúčenie Raiffeisen Bank International s RZB nie je vylúčené

VIEDEŇ - Možnosť, že rakúska banková skupina Raiffeisen Bank International (RBI) sa zlúči so svojim väčšinovým akcionárom Raiffeisen Zentralbank (RZB), nie je vylúčená, hoci v súčasnosti sa o nej nediskutuje.

slovakia

left justify in out

Uviedol to riaditeľ spoločnosti Raiffeisen Landesbank Oberoesterreich AG (RLB) Heinrich Schaller. RBI tento týždeň zverejnila predbežné údaje, podľa ktorých rok 2014 ukončila v strate 493 mil. eur. Kľúčový poskytovateľ úverov v krajinách strednej a východnej Európy zároveň pripravil plán reštrukturalizácie, ktorý počíta so stiahnutím RBI z Poľska a obmedzením aktivít na ruskom trhu. Zlúčenie RBI s RZB v súčasnosti nie je na programe, ak sa však objaví koncept podložený dobrými argumentmi, bude predmetom diskusie, povedal Schaller pre štvrtkové vydanie denníka Oberoesterreichische Nachrichten. Vlaňajšiu stratu RBI označil za "bolestivú", avšak nie za "existenčnú hrozbu". Hlavným akcionárom skupiny RZB je Raiffeisen Landesbank Oberoesterreich. Vyjadrenie RBI sa agentúre Reuters nepodarilo získať. Raiffeisen Zentralbank je väčšinovým akcionárom skupiny Raiffeisen Bank International. Tá pôsobí na Slovensku ako majoritný akcionár spoločnosti Tatra banky, ktorá bola do Obchodného registra SR zapísaná 1. novembra 1990. Od roku 2012 Tatra banka na Slovensku prevádzkuje aj Raiffeisen Bank, ktorá je vedená ako odštepný závod Tatra banky. Do skupiny Raiffeisen patrí aj Zuno Bank, ktorá komerčnú prevádzku začala v decembri 2010 ako nový model direct banky pre trhy strednej a východnej Európy. Skupina RBI v januári informovala, že v dôsledku vývoja na európskych trhoch sa rozhodla banku Zuno ponúknuť novému investorovi. Záujemcovia o banku Zuno môžu podať nezáväzné ponuky do polovice februára, potom dostanú vybraní uchádzači možnosť uskutočniť hĺbkovú kontrolu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies