Zlúčenie nemeckej a londýnskej burzy vyvoláva obavy

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 13:05 • 2 min
Zlúčenie nemeckej a londýnskej burzy vyvoláva obavy

PARÍŽ - Plánované zlúčenie Deutsche Börse a London Stock Exchange Group by mohlo vyvolať obavy o zachovanie voľnej hospodárskej súťaže. V piatok to uviedol francúzsky minister financií Michel Sapin. Navrhovaná fúzia by vytvorila burzu podobnú americkej burze ICE. Výrazne by za ňou zaostali menší európski konkurenti, napríklad Euronext Paris.

slovakia

left justify in out

"Chcel by som vyjadriť obavy francúzskej vlády súvisiace s týmto zlúčením,“ povedal Sapin. „Máme obavy týkajúce sa dôsledkov, ktoré by to mohlo mať pre financovanie reálnej ekonomiky vo Francúzsku a v Európe,“ povedal. „Fúzia týchto dvoch subjektov povedie k vytvoreniu veľkej skupiny, ktorá by mohla ovládať väčšinu nástrojov, ktoré umožňujú efektívne fungovanie našich trhov. To predstavuje problém pre hospodársku súťaž a chceme sa uistiť, že bude zainteresovaná Európska komisia (EK), aby sme sa vyhli situácii, že vznikne dominantné postavenie,“ poznamenal minister.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies