Zlúčenie firiem Monsanto a Bayer preskúma americký Senát

NETKY.SK • 20 September 2016, 11:14 • 2 min
Zlúčenie firiem Monsanto a Bayer preskúma americký Senát

WASHINGTON - Horná komora amerického Kongresu preskúma podmienky navrhovaného zlúčenia firiem Monsanto a Bayer.

slovakia

left justify in out

Potvrdil to v utorok šéf senátneho súdneho výboru Charles Grassley. Transakcia za 66 mld. USD vyvoláva obavy z negatívnych dopadov na amerických farmárov v čase, kedy čelia rastúcim nákladom, povedal Grassley. Prvé vypočutie firiem pred senátnym panelom sa má uskutočniť neskôr počas dňa.

 

Nemecký farmaceutický a chemický koncern Bayer sa minulý týždeň po niekoľkých mesiacoch náročných rokovaní dohodol na prevzatí americkej biotechnologickej firmy Monsanto za viac ako 66 mld. USD. Bayer pôvodne oslovil Monsanto s návrhom na prevzatie v máji, kedy firmu ocenil na 62 mld. USD. Prevzatím amerického producenta osív firmou Bayer by vznikol najväčší dodávateľ pre poľnohospodársky trh na svete so silným zastúpením v USA, Európe aj Ázii. V máji Bayer predpokladal, že celoročný zisk zlúčeného podniku by sa vďaka synergickým efektom po troch rokoch zvýšil o približne 1,5 mld. USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona