Žltej zimnici v Angole podľahlo od decembra už 37 ľudí

NETKY.SK • 11 Február 2016, 10:29 • 2 min
Žltej zimnici v Angole podľahlo od decembra už 37 ľudí

LUANDA - Už 37 ľudí podľahlo od decembra v Angole nebezpečnému vírusovému ochoreniu známemu ako žltá zimnica. Od utorka tam zároveň pribudlo osem nových prípadov nákazy, informovali angolské zdravotnícke úrady, ktoré dnes citovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Žltá zimnica, prenášaná komármi, sa začala šíriť vo štvrti Viana ležiacej na predmestí angolskej metropoly Luanda. Vírus sa však následne rozšíril do celej Angoly, pričom doposiaľ sa ním nakazilo 191 ľudí.


Angolskí zdravotníci momentálne monitorujú najmä okrajové štvrte Luandy, kde došlo k zhoršeniu situácie. Dôvodom sú nehygienické podmienky, ktoré tam spôsobil neodvezený nahromadený odpad, uviedla šéfka národného zdravotníckeho úradu Adelaide de Carvalhová.


Medzi príznaky žltej zimnice patria podľa amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) náhla horúčka, silné bolesti hlavy, žalúdočná nevoľnosť, zvracanie a celková vyčerpanosť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies