Žlté vlaky na trati Bratislava - Komárno využilo 8 mil. ľudí

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 12:29 • 2 min
Žlté vlaky na trati Bratislava - Komárno využilo 8 mil. ľudí

BRATISLAVA - Spoločnosť RegioJet, a. s. za štyri roky prevádzky štátom dotovanej osobnej dopravy na regionálnej železničnej trati Bratislava - Dunajská Streda - Komárno od marca 2012 previezla spolu 7,9 milióna cestujúcich.

slovakia

left justify in out

Ako prepravca informoval, jeho žlté vlaky na tejto trase v minulom roku previezli 2,43 milióna ľudí a za prvé dva mesiace tohto roku 368 tisíc cestujúcich. Štátna Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. prepravila medzi Bratislavou a Komárnom v roku 2011, pred príchodom RegioJetu na túto trať, 790 tisíc ľudí pri menších objemoch výkonov.


Spoločnosť Student Agency (RegioJet je súčasťou tejto skupiny) posilní autobusovú linku Košice - Prešov - Žilina - Trenčín - Brno - Praha. Na tejto trase pribudne od 1. apríla nové spojenie s odchodom ráno z Košíc a Prahy. Cesta autobusom medzi českou metropolou a centrom východného Slovenska trvá desať hodín a štyridsať minút. Prepravca očakáva, že nové spojenie budú využívať najmä obyvatelia Prešova a Brna.

 

"Najväčší nárast cestujúcich sme zaznamenali na trase medzi východným Slovenskom a Českou republikou. Počet cestujúcich na tejto trase každým mesiacom prudko stúpa," povedal majiteľ Student Agency, vrátane RegioJetu, Radim Jančura. "Koncom minulého roka sme preto výrazne posilnili vlakové spojenie oboch miest zavedením každodennej prevádzky nočných vlakov, v ktorých nasadzujeme aj lôžkové a ležadlové vozne," dodal Jančura.


Nové autobusové spojenie doplní už jazdiace dva páry autobusov Student Agency z Košíc do Brna a Prahy cez stredné a severné Slovensko a dva páry vlakov (ranný a nočný) RegioJet z Košíc do Prahy. Žlté autobusy a vlaky tak budú premávať medzi Košicami a Prahou päťkrát denne v každom smere, denne by ich malo využiť 2,5-tisíca cestujúcich.
Student Agency zároveň vlani v Českej republike a na Slovensku predal letenky v celkovej hodnote 3,15 mld. CZK. "Rok 2015 bol pre leteckú dopravu veľmi priaznivý. Ceny leteniek sa pre viaceré destinácie ocitli na najnižšej úrovni za posledných päť rokov," uviedla riaditeľka predaja leteniek v Student Agency Věra Janičinová. Češi a Slováci mali vlani v rámci Európy najväčší záujem o letenky do Barcelony, Ríma, Amsterdamu, Londýna a Paríža a mimo Európy do USA (najmä New York, Florida, Los Angeles), Thajska, na Srí Lanku a Bali.

(1 EUR = 27,056 CZK)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies