Zlomený Pistorius čaká na trest

NETKY.SK • 13 Október 2014, 11:52 • 2 min
Zlomený Pistorius čaká na trest

PRETÓRIA - Telesne postihnutý juhoafrický atlét Oscar Pistorius sa v najbližších dňoch dozvie, ako bude pykať za zavinené zabitie priateľky Reevy Steenkampovej.

slovakia

left justify in out

Ešte pred vynesením trestu sa v pondelok pred sudkyňu Thokozile Masipovú postavila psychologička Lore Hartzenbergová a vyhlásila, že obžalovaný je zlomený muž. Stratil vraj nie len milovanú ženu, ale aj dobrú povesť, priateľov, finančné príjmy, úctu k sebe samému. Počas sedení s ňou paralympionik plakal, zvracal, potil sa. "Zostal z neho zlomený muž, ktorý stratil všetko," uviedla Hartzenbergová. Žaloba označila jej výpoveď za nevyváženú, Pistorius podľa nej pravdepodobne dostane šancu začať v živote aj v športovej kariére odznova. "Súdime tu zlomeného, ale stále živého človeka," oponoval prokurátor.

 

Za zavinené zabitie hrozí viacnásobnému medailistovi z paralympijských hier maximálna sadzba 15 rokov, ale podľa znalcov juhoafrického práva ho čaká sedem až desať rokov odňatia slobody. Sudkyňa Masipová už skôr uviedla, že bežec s amputovanými dolnými končatinami sa 14. februára 2013 podľa jej názoru nedopustil úkladnej vraždy. Prokuratúra ju nepresvedčila o tom, že Pistorius konal s úmyslom pripraviť modelku o život po mileneckej hádke. 


Trestu by mohla predchádzať až týždeň trvajúca výmena argumentov oboch strán. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona