Zlodejovi, ktorý okradol dánsky tím, hrozí až desaťročné väzenie

NETKY.SK • 9 Máj 2011, 07:06 • 2 min
Zlodejovi, ktorý okradol dánsky tím, hrozí až desaťročné väzenie

Zlodejovi, ktorý okradol dánsky tím, hrozí až desaťročné väzenie

slovakia

left justify in out

img

Vyšetrovateľ Policajného zboru začal v súvislosti s krádežou v bratislavskom hoteli Tatra, ktorá sa dotkla najmä hráčov z dánskeho hokejového tímu, trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže. "Páchateľovi po dokázaní viny hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na tri až desať rokov," informoval TASR bratislavský krajský policajný hovorca František Peczár.
      Priblížil, že neznámy páchateľ vnikol do trinástich izieb, kde odcudzil osobné veci a finančnú hotovosť. V týchto izbách bola ubytovaná dánska reprezentácia a v jednej z izieb bol ubytovaný manželský pár z Fínska. "V súčasnosti nemáme ustálenú škodu, ktorú svojím konaním spôsobil neznámy páchateľ hokejistom z Dánska, nakoľko tá bude vyčíslená dodatočne. Manželskému páru Fínska spôsobil neznámy páchateľ škodu vo výške 1550 eur."
      Medzi poškodenými sú dánski hráči i členovia tímu, ako aj dánski VIP hostia. Zlodeji sa zamerali na počítače, iPody, iPady, parfumy, slnečné okuliare a hotovosť. "Vzniknutá situácia nás nesmierne mrzí. Neberieme to na ľahkú váhu, okamžite sme apelovali na všetky hotely, v ktorých bývajú výpravy, aby posilnili svoju vnútornú bezpečnosť," povedal generálny riaditeľ MS 2011 IIHF Igor Nemeček.
      Dánsky tím o situácii informoval Medzinárodnú hokejovú federáciu. Hotel Tatra ubezpečil predstaviteľov tímu aj organizátorov, že finančné straty budú dánskym hráčom a členom tímu kompenzované.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies