Zlodejom recidivistom odvolanie nepomohlo

NETKY.SK • 19 November 2015, 15:15 • 2 min
Zlodejom recidivistom odvolanie nepomohlo

BANSKÁ BYSTRICA - Senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes zamietol odvolania dvoch zlodejov recidivistov a potvrdil prvostupňové tresty odňatia slobody vo výmere jedenásť mesiacov pre 25-ročného Banskobystričana Jakuba Vereša a desať mesiacov pre 28-ročného Róberta Romanovského z Brezna.

slovakia

left justify in out

Obaja kradli v rôznych obchodoch. Vereš v apríli minulého roku v predajni Teta v Banskej Bystrici ukradol dve balenia vody po holení v cene takmer 18 eur. V hypermarkete Tesco na druhý deň ukradol elektrickú vŕtačku za viac ako sto eur. Romanovský si z Kauflandu v Brezne prisvojil deodorant za osem eur a z nakladacej rampy obchodného domu Tesco karbobrúsku v cene 130 eur. Oboch už v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch za podobné „aktivity“ potrestali peňažnou pokutou.


Obaja mladí muži majú bohatý register trestov, Vereš bol päťkrát súdne trestaný a Romanovský až deväťkrát. Pretože boli v minulosti už odsúdení, tresty si odpykajú v ústavoch so stredným stupňom stráženia. Zároveň musia nahradiť spôsobenú škodu.


Vereš i Romanovský sa voči prvostupňovým rozsudkom Okresných súdov v Banskej Bystrici a v Brezne odvolali. Podľa nich sú tresty vzhľadom na spôsobenú škodu prísne. Odvolací senát im však nevyhovel vzhľadom na kriminálnu minulosť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies