Zlodeji v Česku ukradli exponáty z unikátnej výstavy o Marilyn Monroe

NETKY.SK • 22 Máj 2013, 10:38 • 2 min
Zlodeji v Česku ukradli exponáty z unikátnej výstavy o Marilyn Monroe

PRAHA - Organizovaná skupina zlodejov ukradla časť exponátov a vybavenia z unikátnej výstavy o Marilyn Monroe, ktorá sa mala uskutočniť na Pražskom hrade. Informoval o tom dnes Český rozhlas, podľa ktorého malo ísť o najucelenejšiu kolekciu filmových kostýmov i osobných vecí známej hollywoodskej herečky.

slovakia

left justify in out

Putovná expozícia o Marilyn prevážali do Prahy z talianskej Florencie. Po ceste však zmizol jeden z kamiónov, ktorý prevážal originálne fotografie, kostýmy a vitríny. 

Vozidlo síce - ako vyplýva zo záberov z bezpečnostných kamier- dorazilo do Prahy, namiesto na Hrad však zamieril na kamiónové prekladisko a potom do Mělníka, asi 30 kilometrov od českej metropoly.

Podľa polície išlo o vopred pripravenú krádež oveľa väčšieho rozsahu. Zlodeji sa celkovo zamerali na asi dve desiatky kamiónov, ktoré prevážali z Talianska luxusný tovar, kozmetiku a elektroniku. V prípade už padlo aj trestné oznámenie. 

Organizátori výstavy sa dnes okolo poludnia stretnú, aby rozhodli o jej ďalšom osude. Všetko bude záležať na tom, či bude správa Pražského hradu ochotná prípadne posunúť termín jej začiatku, ktorý bol pôvodne naplánovaný na budúci týždeň. 

Architekti a kurátori už údajne pracujú na náhradnom riešení. Originály ukradnutých fotografií a kostýmov však už nič nenahradí, organizátori môžu maximálne dohodnúť zapožičanie náhradných kostýmov. Z Prahy mala výstava putovať do japonského Tokia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies