Zlodeji uniesli vo Francúzsku dodávky prevážajúce klenoty v hodnote deväť miliónov eur

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 11:49 • 2 min
Zlodeji uniesli vo Francúzsku dodávky prevážajúce klenoty v hodnote deväť miliónov eur

PARÍŽ - Skupina 15 ozbrojencov na francúzskej diaľnici prepadla a uniesla dve dodávky, ktoré prevážali klenoty v hodnote niekoľkých miliónov eur. Oznámila to a dnes agentúra AP s odvolaním sa nemenovaného predstaviteľa francúzskej polície.

slovakia

left justify in out

K nezvyčajnej ozbrojenej lúpeži došlo v noci nadnes v burgundskom departemente Yonne, asi 200 kilometrov juhovýchodne od Paríža. Polícia začala "prečesávať" celý región i okolité oblasti v snahe dolapiť páchateľov.

 

Útočníci s namierenými zbraňami donútili vystúpiť vodičov oboch opancierovaných dodávok, pričom žiadnemu za nich neublížili. Odcudzené vozidlá neskôr objavili spálené a prázdne v neďalekom lese.

Po klenotoch sa zatiaľ nenašla ani stopa. Hodnota ukradnutých šperkov dosahuje podľa informácií francúzskych médií okolo deväť miliónov eur, uviedla agentúra DPA.

 

Bližšie informácie o lúpeži, ktorú spáchali na mýtnej stanici neďaleko obce Avalon na diaľnici A6 spájajúcej Paríž s Lyonom, zatiaľ nie sú známe.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies