Zlodeji spôsobili smrť 80-ročnej starenky, už ich má polícia

NETKY.SK • 20 December 2013, 17:10 • 2 min
Zlodeji spôsobili smrť 80-ročnej starenky, už ich má polícia

LELES - Polícii sa podarilo vypátrať tých, ktorí spôsobili smrť 80-ročnej starenky z obce Leles v Trebišovskom okrese.

slovakia

left justify in out

Starenka, ktorá aj vo vysokom veku patrila medzi aktívnych obyvateľov obce, neprežila vlámanie dvojice zlodejov. Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, podľa policajného vyšetrovania dvaja obyvatelia obce Leles, 35-ročný Róbert a jeho rovesník Tomáš v piatok 13. decembra vošli na dvor starenkinho rodinného domu s úmyslom kradnúť. Róbert sa vlámal do domu a obvinený Tomáš ostal vonku pred domom. Róberta však pri prehľadávaní domu vyrušila 80-ročná majiteľka domu, ktorá bola doma. Ani to páchateľa podľa Mésarovej nedonútilo, aby utiekol, naopak starenku napadol. Keď žena začala kričať, zviazal jej ruky a ústa jej previazal šatkou.

Políciu do domu nebohej zavolal v utorok 17. decembra starosta obce Leles. Podozrivé totiž bolo, že v dome inak aktívnej starej ženy nebolo badať žiaden pohyb a nikto neotváral dvere. Polícia našla dôchodkyňu v izbe na zemi bez známok života a začala preverovať okolnosti, ktoré predchádzali otrasnému nálezu. Kriminalisti začali okamžite pátrať po páchateľoch tohto činu. "Polícia ešte v ten deň zadržala dvoch obyvateľov obce Leles – 35-ročného Róberta a jeho rovesníka Tomáša," doplnila Mésarová. Na základe dôkazov policajný vyšetrovateľ z Trebišova obvinil 35-ročného Róberta z obzvlášť závažného zločinu lúpeže a oboch aj zo zločinu porušovania domovej slobody v spolupáchateľstve. Zároveň bol spracovaný podnet na ich väzobné stíhanie. "Podaný návrh na vzatie do väzby oboch obvinených mužov dnes sudca akceptoval a obaja budú stíhaní väzobne. Obvinenému Róbertovi za jeho konanie hrozí trest odňatia slobody až na pätnásť rokov, obvinenému Tomášovi hrozí trest odňatia slobody až na osem rokov," dodala košická policajná hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies