Zlodeji špecialisti: Dvojica kriminálnikov sa za 42 dní vlámali 105-krát!

NETKY.SK • 11 Apríl 2014, 07:33 • 2 min
Zlodeji špecialisti: Dvojica kriminálnikov sa za 42 dní vlámali 105-krát!

VIEDEŇ - Dvojica kriminálnikov, ktorú zadržali v Rakúsku ešte 15. novembra 2013, má na svedomí 105 vlámaní v troch spolkových krajinách v priebehu iba 42 dní.

slovakia

left justify in out

Maďarskí občania, ako dnes informovali rakúske orgány činné v trestnom konaní, spôsobili pri svojom "ťažení" škodu v celkovej hodnote 177.000 eur. Informoval o tom tamojší verejnoprávny rozhlas a televízia ORF.
      

Odstupujúci šéf vyšetrovania krádeží na dolnorakúskom Krajinskom kriminálnom úrade Josef Grasel označil obvinenú dvojicu štyridsiatnikov za "najusilovnejších zlodejov", akých zažil počas svojej profesionálnej dráhy, a to na sklonku mesiaca odchádza do dôchodku.
      

Duo vyčíňalo v Dolnom Rakúsku (69 prípadov), Štajersku (27) a spolkovej krajine Burgenland (deväť). V týchto prípadoch je vina zadržaných preukázateľná, v skutočnosti mohla však dvojica, ktorá sa sústreďovala hlavne na finančnú hotovosť, spáchať najmenej dvojnásobný počet trestných činov, odznelo dnes na tlačovej konferencii v Mödlingu.
      

Oboch zadržali po vlámaní sa do istej firmy v Gablitzi v okrese Viedeň-vidiek, v súčasnosti sú vo väzbe vo Viedenskom Novom Meste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies