Zlodeji prepadli klenotníctvo v hoteli Ritz v Paríži a ukradli drahé šperky

NETKY.SK • 11 Január 2018, 08:02 • 2 min
Zlodeji prepadli klenotníctvo v hoteli Ritz v Paríži a ukradli drahé šperky

PARÍŽ - Ozbrojení lupiči v stredu prepadli klenotníctvo v luxusnom parížskom hoteli Ritz a ukradli z neho drahé šperky a ďalšie predmety.

slovakia

left justify in out

Išlo o nezvyčajne trúfalú lúpež v jednej z najprestížnejších štvrtí v Paríži.

 

Troch podozrivých rýchlo zadržala polícia v blízkosti námestia Vendôme v centre Paríža, ale ďalší dvaja páchatelia sú na úteku. Nikto neutrpel zranenia.

 

Žiadny z ukradnutých šperkov ani iných predmetov sa nenašiel. Ukradnutý tovar mal hodnotu najmenej 4,5 milióna eur. Polícia túto sumu však nepotvrdila.

 

Niektorí zo zlodejov mali zrejme zbrane, ale medializované správy, podľa ktorých zlodeji sklo na vitrínach rozbili sekerami, nepotvrdil. Zdá sa, že zlodeji sa do budovy dostali z bočnej ulice, následne rozbili v klenotníctve Reza vitríny a cennosti ukradli. Políciu zalarmovali dvaja ľudia, ktorí boli v čase lúpeže v obchode.

 

V posledných rokoch sa stalo terčom zlodejov viacero luxusných klenotníctiev v Paríži vrátane obchodov Cartier, Harry Winston a Chopard.

 

V hoteli Ritz z 19. storočia, ktorý opäť otvorili v roku 2016 po rozsiahlej štvorročnej renovácii, bývali také slávne mená ako Ernest Hemingway či Coco Chanel. Pred smrteľnou nehodou v parížskom tuneli v ňom bola ubytovaná britská princezná Diana. V súčasnosti hotel hostí významných ľudí z celého sveta.

 

Táto mestská štvrť sa považuje za dobre zabezpečenú. Polícia pravidelne hliadkuje na námestí Vendôme, kde sídli ministerstvo spravodlivosti a okrem hotela Ritz sú tam aj viaceré luxusné obchody.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies