Zlodeji najviac kradnú Škody Octavia a Fabia a Volkwageny Golf a Passat

NETKY.SK • 26 Jún 2013, 16:06 • 2 min
Zlodeji najviac kradnú Škody Octavia a Fabia a Volkwageny Golf a Passat

BRATISLAVA - Škoda Octavia, Škoda Fabia, Volkswagen Golf a Volkswagen Passat sú značky a typy automobilov, ktoré sa vlani na Slovensku kradli najčastejšie.

slovakia

left justify in out

Zlodeji mali viac v obľube oproti predchádzajúcemu roku aj autá značky Ford a Mercedes-Benz. Vyplýva to zo Správy o bezpečnostnej situácii v Slovenskej republike za rok 2012, ktorú zverejnilo ministerstvo vnútra.

V správe sa ďalej uvádza, že na Slovensku vlani ukradli viac ako 2500 motorových vozidiel. To znamená, že každý deň bolo odcudzených v priemere sedem motorových vozidiel. Majiteľom vlani zmizlo 2462 dvojstopových a 84 jednostopových motorových vozidiel, čo je pritom o 148 prípadov menej ako v roku 2011. Policajti vlani odhalili páchateľov krádeží v necelých 600 prípadoch.

Najviac motorových vozidiel bolo ukradnutých v Bratislavskom kraji (913). V prepočte na dni v roku to znamená, že každý deň v tomto kraji odcudzili dve až tri motorové vozidlá. Najmenej sa kradlo v Prešovskom kraji. Škoda, ktorá vznikla odkradnutým majiteľom, podľa správy vlani dosiahla takmer 25,5 milióna eur. 

Odcudzené motorové vozidlá páchatelia najčastejšie rozoberali na náhradné diely, avšak v poslednom čase narastá počet vozidiel, ktoré pochádzajú z krádeží a po zlegalizovaní sa vracajú na trh s ojazdenými vozidlami v rámci Európskej únie, informuje správa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies