Zlodeji na Floride zneužili situáciu, v opustených domoch a obchodoch dochádza k rabovaniu

NETKY.SK • 11 September 2017, 11:42 • 2 min
Zlodeji na Floride zneužili situáciu, v opustených domoch a obchodoch dochádza k rabovaniu

MIAMI - Zlodeji využili chaos, ktorý nastal v americkom štáte Florida po príchode ničivého hurikánu Irma, a začali vykrádať opustené domy a obchody. S odvolaním sa na správy v amerických médiách o tom dnes informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Z viacerých miest na východnom pobreží Floridy boli hlásené prepady, pričom mnohí páchatelia boli ozbrojení. V meste Weston postrelili bezpečnostné zložky 17-ročného zlodeja. Zraneného tínedžera previezli do nemocnice a jeho komplica zadržali.

 

DPA uviedla, že aj v iných zaznamenaných prípadoch išlo o mladých páchateľov - konajúcich buď jednotlivo, alebo v organizovaných skupinách. V nedeľu zatkli v dôsledku rabovania viacero osôb, uviedla televízna stanica NBC, ktorej spravodajca dokonca pri jednej reportáži zachytil zlodeja na kameru.

 

Pred príchodom hurikánu Irma sa nariadenie na evakuáciu vzťahovalo na 6,3 milióna obyvateľov Floridy. Okrem domov sú na juhu Floridy opustené aj mnohé obchody. Na rozsiahlom území došlo navyše k výpadku elektrického prúdu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies