Zlodeji, ktorí obchodovali s onkologickými liekmi, sa vyhli väzeniu

NETKY.SK • 22 August 2017, 14:08 • 2 min
Zlodeji, ktorí obchodovali s onkologickými liekmi, sa vyhli väzeniu

BRATISLAVA – Okresný súd (OS) Bratislava III dnes schválil dohodu o vine a treste deviatich obvinených v prípade obchodovania s onkologickými liekmi.

slovakia

left justify in out

Súd uložil ôsmim obvineným podmienečné tresty odňatia slobody na tri roky a jednému na dva roky. Do väzenia tak nepôjdu, všetkým určil skúšobnú dobu, a to od dvoch do piatich rokov.

 

Súd taktiež pri štyroch obvinených rozhodol o prepadnutí veci – finančnej hotovosti alebo peňažnom treste vo výške 13.350 eur, 3000 eur, 3000 eur a 7500 eur. V jednom prípade rozhodol o zákaze činnosti. Všetci obvinení dostali zákaz stretávania sa so spolupáchateľmi a musia sa podrobiť probačnému dohľadu.

 

OS Bratislava III dnes schvaľoval dohodu, ktorú uzatvorili obvinení s prokurátorom koncom júna. "Tresty nie sú neprimerané ani nespravodlivé, tak sme rozhodli o schválení dohody o vine a treste," skonštatoval predseda senátu okrem iného v odôvodnení svojho rozhodnutia.

 

O kauze informovalo v decembri 2015 vedenie Národného onkologického ústavu (NOÚ) spolu s políciou. Z obchodovania s onkologickými liekmi bola podozrivá skupina zamestnancov ústavu a dvaja pracovníci farmafiriem.

 

Podľa polície mali siedmi zamestnanci zarábať na zvyškoch liekov. Hoci ich mali pôvodne vyhodiť, nechali si ich a mali ich použiť pri ďalšom pacientovi. Neminuté balenia liekov potom ponúkli na predaj. Čelili obvineniu z krádeže. Rozhodnutie súdu je právoplatné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona