Zlodeji kradli oblečenie vo veľkom: Policajti ich chytili priamo pri čine!

NETKY.SK • 11 Október 2016, 06:35 • 2 min
Zlodeji kradli oblečenie vo veľkom: Policajti ich chytili priamo pri čine!

LUČENEC – Zo zločinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil vyšetrovateľ v Lučenci troch mužov a jednu ženu, ktorí v sobotu 8. októbra odcudzili z predajne na Bazovského ulici 35 kusov odevov.

slovakia

left justify in out

TASR o prípade informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Banskej Bystrici Andrea Petrovičová.

 

„Okolo 1.00 h sa jeden z mužov vlámal do uvedenej predajne, odkiaľ zobral tri kusy oblečenia. V čase okolo 2.00 h sa do nej vrátil v spoločnosti ďalších osôb a z predajnej plochy odcudzili spolu 32 kabátov a kožuchov. Odniesli ich do pripraveného motorového vozidla, v ktorom ich čakal ďalší komplic. Následne sa opäť vrátili do predajne, kde ich hliadka Obvodného oddelenia PZ prichytila priamo pri čine,“ priblížila hovorkyňa.

 

Dve osoby podľa jej slov z miesta činu unikli, ďalšiu policajti zadržali na úteku a spolu s vodičom im obmedzili osobnú slobodu. „Operatívno-pátracou činnosťou policajti v krátkom čase vypátrali aj unikajúce osoby a zadržali ich. Krádežou a poškodením dverí dotyční spôsobili škodu, ktorá bola predbežne vyčíslená na 10.200 eur,“ spresnila Petrovičová.

 

Dodala, že po vykonaní procesných úkonov boli dvaja obvinení muži (37-ročný a 33-ročný) umiestnení do policajnej cely a vyšetrovateľ spracoval návrh na ich väzobné stíhanie. „Dnes zobral sudca okresného súdu oboch obvinených mužov do väzby. Obvinená žena a ďalší, 26-ročný muž, sú stíhaní na slobode. V prípade dokázania viny hrozí všetkým obvineným trest odňatia slobody na tri až desať rokov,“ špecifikovala hovorkyňa s tým, že 37-ročný muž bol už v minulosti právoplatne odsúdený za obdobnú trestnú činnosť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies