Zlodej vykradol kostol vo Svrčinovci, pátrajú po predmetoch

NETKY.SK • 28 Október 2015, 17:31 • 2 min
Zlodej vykradol kostol vo Svrčinovci, pátrajú po predmetoch

BRATISLAVA - Neznámy páchateľ vykradol z nedele 25. na pondelok 26. októbra kostol v obci Svrčinovec v okrese Čadca, polícia pátra po ukradnutých predmetoch, hľadá i zlodeja.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, páchateľ rozbil sklenené dvere a vošiel do kostola. Ukradol omšovú liturgickú knihu – Rímsky misál, bezdrôtový hudobný systém, postriebrenú misku v tvare kalicha s vrchnákom o priemere 15 až 20 cm. Následne rozhádzal po oltári aj po zemi oplátky – hostie, časť z nich si vzal. Zo sakristie ukradol bezdrôtový mikrofón a fľašu omšového vína. Farskému úradu vo Svrčinovci spôsobil škodu približne 500 eur. Prípad prevzal vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie za krádež. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona