Zlodej v obchode okradol dve ženy, spôsobil im škodu takmer 1300 eur

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 13:38 • 2 min
Zlodej v obchode okradol dve ženy, spôsobil im škodu takmer 1300 eur

NOVÁ BAŇA - Škodu takmer 1300 eur spôsobil zlodej, ktorý 8. apríla okradol v Novej Bani dve ženy. Krádež sa stala v predajni potravín na Námestí sv. Alžbety.

slovakia

left justify in out

Počas nákupu ukradol z nákupného vozíka, ktorý držala 63-ročná žena zo Zvolena, dámsku semišovú kabelku. Krádežou jej vznikla škoda 337 eur. V kabelke sa však nachádzali aj osobné veci patriace ďalšej 39-ročnej žene z Veľkej Lehoty, ktorej vznikla škoda odhadnutá na 956 eur. Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže.

 

Ďalšie dva prípady vyšetruje polícia v Žiari nad Hronom. Vo štvrtok (7.4.) ukradol páchateľ 47-ročnej žene, bytom Horná Ves, v obchodnom dome z kabelky koženú peňaženku. "Poškodená mala kabelku prevesenú cez plece, pričom bola riadne zazipsovaná a zapnutá, zacítila, ako niekto do nej drgol, avšak nevenovala tomu žiadnu pozornosť. Krádežou jej vznikla škoda odhadnutá na 150 eur," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

 

Ďalšia krádež sa stala v stredu (13.4.) taktiež v žiarskom obchodnom dome. Páchateľ ukradol 49-ročnej Žiarčanke z kabelky peňaženku. Krádežou jej vznikla škoda odhadnutá na 50 eur. V obidvoch prípadoch začali policajti trestné stíhanie pre prečin krádeže a po páchateľoch pátrajú.

 

Polícia upozorňuje, že vreckoví zlodeji využívajú najmä situácie, kde sa zdržiava väčší počet ľudí, pretože sa spoliehajú na anonymitu. "Skúsený vreckár vie kabelku prehľadať za pár sekúnd. Preto si počas nákupov nenechávajte svoje peňaženky v kabelkách položených v nákupných košíkoch," odporúča Faltániová. Peniaze nepatria ani do zadného vrecka nohavíc, je vhodné si ich odložiť do vnútorného vrecka odevu, alebo do vnútorného vrecka kabelky, ktoré sa dá zapnúť.

 

Od ostatných zlodejov sa vreckoví zlodeji líšia tým, že ide o profesionálov. "Táto trestná činnosť si vyžaduje šikovnosť a dobrú prípravu. Často pracujú v organizovaných skupinách a v mnohých prípadoch využívajú na vreckové krádeže deti, ktoré nemožno trestnoprávne postihnúť," podotkla Faltániová.

 

Pri vreckových krádežiach nie je rozhodujúca výška spôsobenej škody. Podľa trestného zákona môže byť páchateľ, ktorý si prisvojí cudziu vec tým, že sa zmocní veci, ktorú má iný na sebe, alebo pri sebe, potrestaný odňatím slobody až na dva roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies