Zlodej ukradol z auta hoboj: Opere v Banskej Bystrici spôsobil značnú škodu

NETKY.SK • 3 Február 2017, 07:16 • 2 min
Zlodej ukradol z auta hoboj: Opere v Banskej Bystrici spôsobil značnú škodu

BANSKÁ BYSTRICA – Na tri až desať rokov môže ísť do väzenia páchateľ, ktorý sa v utorok (31.1.) v čase od 13.00 do 13.15 h vlámal do osobného motorového vozidla Škoda Octavia na parkovisku obchodného domu na Zvolenskej ceste v Banskej Bystrici a ukradol z neho hoboj.

slovakia

left justify in out

Krádežou hudobného nástroja a kufríka spôsobil banskobystrickej Štátnej opere škodu predbežne odhadnutú na 8000 eur. TASR o tom dnes informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

 

"Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže. Doposiaľ nestotožnený páchateľ ukradol zo zadného sedadla notebookovú čiernu látkovú tašku, v ktorej bol uložený hoboj značky Marigaux, vyrobený z ebenového dreva s postriebrenou oceľovou klapkovou mechanikou. Bol uložený v drevenom kufríku potiahnutom z vonkajšej strany čiernou kožou a z vnútornej časti červeným zamatom. Príslušenstvo hudobného nástroja bolo uložené v taške na notebook voľne alebo v drevených škatuľkách," uviedla Faltániová.

 

Okrem ujmy pre operu majiteľovi z Banskej Bystrice vznikla škoda krádežou príslušenstva k hudobnému nástroju vo výške asi 410 eur. Polícia po páchateľovi pátra.

 

"Ak by niekto ponúkal na predaj taký hudobný nástroj, alebo sa ho páchateľ pokúsil predať v záložni, nie je vylúčené, že ide práve o tento nástroj, ktorý pochádza z trestnej činnosti. Preto žiadame občanov, aby v takom prípade kontaktovali políciu na čísle 158," dodala hovorkyňa.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona