Zlodej ukradol päť ton ľadu z roztápajúceho sa ľadovca

NETKY.SK • 1 Február 2012, 14:24 • 2 min
Zlodej ukradol päť ton ľadu z roztápajúceho sa ľadovca

Zlodej ukradol päť ton ľadu z roztápajúceho sa ľadovca

slovakia

left justify in out

img

Polícia na juhu Čile zatkla zlodeja, ktorý sa pokúsil ukradnúť päť ton ľadu z chráneného roztápajúceho sa ľadovca. S odvolaním sa na čilskú tlač o tom dnes informovala agentúra RIA Novosti. 
      Nákladné auto naložené viac ako piatimi tonami  ľadu zadržali neďaleko mesta Cochrane, asi 1700 kilometrov južne od metropoly Santiago. 
      Páchateľ plánoval ľad odpredať majiteľom barov v hlavnom meste, ktorí by ho zrejme pridávali do koktailov. Podľa odhadov mohol zarobiť v prepočte vyše 4500 eur.  
      Okrem krádeže ľadu, ktorá sa v Čile považuje za vážny zločin, mu hrozí aj obvinenie z poškodenia národného kultúrneho dedičstva. Skonfiškovaný ľad sa použije na zavlažovanie polí.
      Ľad pochádzal z jedného z najrýchlejšie sa zmenšujúcich ľadovcov Jorge Montt. Ten je súčasťou takzvaného Južného patagónskeho ľadového poľa, ktoré patrí medzi najväčšie na svete.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona