Zlodej ukradol bývalému paralympionikovi špeciálny bicykel

NETKY.SK • 9 Jún 2012, 06:17 • 2 min
Zlodej ukradol bývalému paralympionikovi špeciálny bicykel

Zlodej ukradol bývalému paralympionikovi špeciálny bicykel - Krimi Plány Poliaka, ktorý chcel na špeciálne upravenom bicykli prejsť naprieč Spojenými štátmi prekazil zlodej, keď mu bicykel ukradol. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

img

Plány Poliaka, ktorý chcel na špeciálne upravenom bicykli prejsť naprieč Spojenými štátmi prekazil zlodej, keď mu bicykel ukradol. Informovala o tom agentúra Reuters. Bývalý paralympionik Krzysztof Jarzebski (53), ktorý kvôli rakovine kostí prišiel o obe nohy, už v minulosti absolvoval niekoľko podobných ciest. Takmer 5-tisíc kilometrový úsek zo San Francisca až do New Yorku bol však jeho snom, pričom mal ambíciu dosiahnuť počas neho nový rekord. Jarzebského špeciálny, rukami poháňaný bicykel bol odcudzený z miestneho poľského kostola v San Franciscu. Miestne úrady spolu s Jarzebského lekárom Waldemarom Zgodom vyzvali zlodeja aby bicykel vrátil a umožnil Poliakovi začať jeho dlho plánovanú cestu. "Ukradli nielen jeho bicykel, ale i jeho sen," povedal Zgoda. Podobný prípad sa v San Franciscu stal aj pred niekoľkými rokmi, keď niekto ukradol bicykel postihnutému dieťaťu. Po uverejnení verejnej výzvy sa napokon zlodej rozhodol bicykel vrátiť.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies