Zlodej rekordman: Ukradol hračky za 2 milióny!

NETKY.SK • 25 Jún 2013, 13:11 • 2 min
Zlodej rekordman: Ukradol hračky za 2 milióny!

MIAMI - Ignatius "Michael" Pollara (47) sa zapísal do knihy rekordov, pretože sa mu podarilo ukradnúť hračky v hodnote dvoch miliónov dolárov. Veci kradol len z obchodov slávneho reťazca „Toys R Us“ po celej Amerike.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovanie začalo, keď z obchodu na Bonyton Beach zmizlo Lego v hodnote 900 dolárov. Kým Pollaru chytili stihol zobrať hračky za dva milióny. Ako ho polícia dostala? Sledovali jeho zákaznícku kartu. Podľa nej zistili, že za 200 dní stihol nakúpiť v 139 rôznych predajniach v 29 štátoch v USA. Dokonca sa mu podaril aj rekord, pretože kradol vo všetkých 50-tich štátoch USA.

Spolu s rekordným zlodejom zadržali aj jeho matku (71), ktorú tiež obvinili z napomáhaniu zločinu. Podľa psychológa „Pollara je závislý na obchode Toys R US a nedokáže ho navštíviť  bez toho, aby odtiaľ niečo neukradol.“

Pollarovi, ktorý žije v dome s mamou a deviatimi mačkami hrozí až 30-ročný trest odňatia slobody.

Podľa štatistík sa v Amerike ukradli veci za viac ako 30 miliárd dolárov. Zvláštnu úchylku mal jeden manželský pár z mesta Deerfield Beach, ktorý zadržali v Septembri v roku 2011. Pár ukradol produkty na dentálnu hygienu za viac ako 3 milióny. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies