Zlodej prepadol záložňu a výklad rozbil tyčou

NETKY.SK • 2 Január 2014, 16:19 • 2 min
Zlodej prepadol záložňu a výklad rozbil tyčou

BRATISLAVA/KOŠICE - Hrubú silu použil lupič, ktorý dnes pred desiatou hodinou vyraboval záložňu na sídlisku Dargovských hrdinov v Košiciach.

slovakia

left justify in out

Muž maskovaný kapucňou a v tmavom oblečení vošiel do záložne a bez slov kovovou tyčou rozbil výkladnú skriňu a ukradol z nej šperky. Zobral 16 zlatých náramkov a sedem zlatých mincí. Škodu predbežne vyčíslili na viac ako päťtisíc eur. Košickí policajti začali okamžite po páchateľovi pátrať. "Po vytypovaní možných únikových ciest a podľa popisu zadržali podozrivého muža po krátkom čase asi štyri kilometre od záložne na Rampovej ulici pri rieke Hornád v Košiciach," uviedol košický policajný hovorca Alexander Szabó. U podozrivého 50-ročného Ukrajinca zaistili takmer celý lup, z ktorého malú časť pravdepodobne stratil pri úteku. Ku krádeži sa priznal. "Na muža vydal Okresný súd Košice II príkaz na zatknutie za inú trestnú činnosť," dodal hovorca. Po procesných úkonoch ho umiestnia v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona