Zlodej im vykradol auto počas výmeny pneumatiky, škoda presiahla 3-tisíc

NETKY.SK • 4 Júl 2013, 12:22 • 2 min
Zlodej im vykradol auto počas výmeny pneumatiky, škoda presiahla 3-tisíc

BRATISLAVA - Polícia pátra po neznámom páchateľovi, ktorý v stredu 3. júla okolo 16.30 h odcudzil osobné veci z motorového vozidla Audi Q7. Posádka zastala na diaľnici D2 v smere z Českej republiky na Slovensko, aby vymenila pneumatiku.

slovakia

left justify in out

To využil zlodej, ktorý zo zadného sedadla zobral kabelku a príručnú tašku s obsahom kreditných kariet, fotoaparátov, mobilného telefónu i príslušenstva k nemu, osobných dokladov a hotovosť v rôznych menách za takmer 500 eur. Žene zo Spojených štátov tak vznikla predbežná škoda presahujúca 3150 eur. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody v trvaní šesť mesiacov až tri roky.

V tejto súvislosti polícia apeluje na občanov, aby nezabúdali na riadne zabezpečenie svojho auta. Pri odchode z parkoviska sa netreba spoliehať len na diaľkové ovládanie, ale uzamknutie vozidla skontrolovať mechanicky.

Okná, aj tie strešné, je nutné pred odchodom zatvoriť. "Pri každom, čo i len krátkodobom opustení vozidla si v ňom nikdy nenechávajte žiadne cennosti. Vždy parkujte na osvetlených miestach či rušných uliciach a využívajte predovšetkým strážené parkoviská. Ak sa i napriek bezpečnostným opatreniam stanete obeťou trestného činu krádeže, do auta nikdy nesadajte a neodkladne volajte bezplatnú linku polície 158," pripomenula bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies