Zlodej dostal za krádež kukurice väzenie

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 15:01 • 2 min
Zlodej dostal za krádež kukurice väzenie

BANSKÁ BYSTRICA – Trest šesť mesiacov odňatia slobody nepodmienečne za krádež kukurice potvrdil dnes senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 48-ročného Ladislava Kiszelyho z Tornale.

slovakia

left justify in out

Viackrát trestaný Kiszely s kamarátom v auguste minulého roku ukradli 80 šúľkov kukurice z poľa, ktoré patrí 52-ročnému majiteľovi. Prokurátor počínanie Kiszelyho kvalifikoval ako prečin krádeže v spolupáchateľstve. Majiteľ kukuričného lánu pri meste Tornaľa vyčíslil škodu na osem eur. Na Okresnom súde v Revúcej sa Kiszely ku krádeži priznal, čo súd zohľadnil ako poľahčujúcu okolnosť.

 

Zlodejovi kukurice priťažilo, že za krádež bol odsúdený aj v posledných dvoch rokoch. Navyše jeho konanie sa posudzuje prísnejšie podľa tzv. farmárskeho zákona, pretože ide o krádež úrody z pozemku patriaceho do poľnohospodárskeho pôdneho fondu. Preto súd Kiszelymu uložil nepodmienečný trest odňatia slobody na šesť mesiacov s výkonom trestu v ústave so stredným stupňom stráženia.


Voči prvostupňovému verdiktu sa Kiszely odvolal s tým, že trest je neprimerane prísny. Krajský súd mu však nevyhovel, pretože ide o recidivistu, ktorý bol v minulosti 11-krát súdne trestaný a dopustil sa šiestich priestupkov. Kiszelyho tiež čaká premena predchádzajúceho 18-mesačného podmienečného trestu na nepodmienečný. Rozhodnutie odvolacieho senátu je právoplatné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies