Zločinnosť v Londýne: V uliciach rozmiestnili o 300 policajtov viac než inokedy

NETKY.SK • 7 Apríl 2018, 13:45 • 2 min
Zločinnosť v Londýne: V uliciach rozmiestnili o 300 policajtov viac než inokedy

LONDÝN - Britská polícia oznámila, že tento víkend rozmiestnila v uliciach Londýna o 300 policajtov viac než zvyčajne, aby tak dostala pod kontrolu rozmáhajúce sa útoky nožmi a strelnými zbraňami, ktoré v poslednom čase vyvolali u verejnosti obavy z rastúcej kriminality. Píše o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V roku 2018 došlo v Londýne už k vyše 50 vraždám, ktorých obeťami sa v mnohých prípadoch stali mladí ľudia zapletení do násilností v rámci rôznych zločineckých bánd.

 

Z nárastu kriminality začali byť obviňovaní londýnsky starosta, polícia so svojou taktikou i samotná vláda so škrtmi vo výdavkoch.

 

Šéfka Metropolitnej polície Cressida Dicková hovorí, že násilná zločinnosť je "dlhodobým problémom, ktorý si vyžaduje dlhodobé koordinované úsilie".

 

Bývalý šéf londýnskych policajtov Ian Blair sa domnieva, že škrty v rozpočte znamenajú aj menej policajtov na obchôdzke vo svojom rajóne. Ako uviedol v sobotu pre stanicu BBC, "ak zoberiete Metropolitnej polícii 20 percent peňazí, zákonite sa to musí na niečom odraziť - a to, na čom sa to už aj odráža, sú policajné obchôdzky".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona