Zlín váha nad účasťou v Lige majstrov

NETKY.SK • 28 Apríl 2014, 13:49 • 2 min
Zlín váha nad účasťou v Lige majstrov

ZLÍN - Nový český hokejový šampión zo Zlína možno nebude hrať novovytvorenú Ligu majstrov. Víťaz extraligy váha, či podať prihlášku do súťaže, v ktorej bude účinkovať štyridsať klubov z Európy vrátane HC Košice.

slovakia

left justify in out

V Zlíne dlho nemôžu premýšľať, pretože žrebovanie sa uskutoční 21. mája počas majstrovstiev sveta v Bielorusku.

 

Dôvody vajatania sú finančné a športové. Účastníci Ligy majstrov síce dostanú štartovné, ale v Zlíne si nie sú istí, či im pokryje náklady. Druhý dôvod je športový - v Zlíne mali dvakrát za sebou dlhú sezónu a hráčom sa výrazne skrátila dovolenka. Vládnu preto obavy, či by sa stihli dobre pripraviť a zvládli medzinárodnú konfrontáciu bez hanby. 

 

"K tomu všetkému musíme pripočítať cestovanie po Európe. Nemáme letisko v meste ako iné kluby, musíme k nemu ísť stovky kilometrov," povedal pre iDnes.cz konateľ Zlína Patrik Kamas. Ak by český majster odmietol pozvánku, šancu dostane Kometa Brno ako zdolaný finalista. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies