Zlepšenie vzťahov s Kubou by mohlo pomôcť pri vydávaní hľadaných osôb

NETKY.SK • 22 December 2014, 19:14 • 2 min
Zlepšenie vzťahov s Kubou by mohlo pomôcť pri vydávaní hľadaných osôb

WASHINGTON - Námestník amerického ministra spravodlivosti James Cole dnes uviedol, že vďaka reštartu vzťahov s Kubou je teraz pravdepodobnejšie, že Havana bude vydávať osoby, ktoré sú v Spojených štátoch trestne stíhané.

slovakia

left justify in out

"Samozrejme, spolupracujeme s touto krajinou ako s každou inou, aby sme dostali naspäť osoby, proti ktorým chceme vzniesť obvinenia," povedal Cole na dnešnej tlačovej konferencii ministerstva spravodlivosti.
     

"Myslím si, že skutočnosť, že budeme mať s Kubou lepšie vzťahy, zvyšuje pravdepodobnosť, že sa nám podarí dostať týchto ľudí späť," dodal Cole. 

     

Americký prezident Barack Obama oznámil reštart diplomatických vzťahov medzi Havanou a Washingtonom minulý týždeň v stredu. Podľa Obamu treba skončiť so zastaraným prístupom ku Kube a začať so zmierňovaním embarga, ktoré Spojené štáty na režim v Havane uvalili pred vyše 50 rokmi. Stiahnutie embarga však musí Obamovi schváliť republikánmi kontrolovaný Kongres.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona