Zlé počasie v Británii: Spôsobuje výpadky prúdu a vyžiadalo si už tri obete

NETKY.SK • 15 Február 2014, 18:57 • 2 min
Zlé počasie v Británii: Spôsobuje výpadky prúdu a vyžiadalo si už tri obete

LONDÝN - Najmenej tri životy si vyžiadali prudké zimné búrky, ktoré zúrili v piatok a v noci nadnes nad Britskými ostrovmi.

slovakia

left justify in out

Zlé počasie postihlo aj Írsko a Francúzsko, uviedla tlačová agentúra DPA.

V centre Londýna sa zrútila časť múru, pod troskami ktorého zahynula v aute jedna žena. Dvaja ďalší pasažieri auta a jeden okoloidúci utrpeli zranenia. 

Na výletnej lodi Marco Polo v Lamanšskom prielive zomrel 85-ročný muž, ktorý nešťastne spadol, keď do lode narazila prudká vlna. Vodná masa vyrazila aj lodné okno.

V Írsku prišiel v piatok o život 19-ročný muž, na ktorého auto spadol vyvrátený strom. Ešte v stredu zahynul v Anglicku sedemdesiatnik, keď chcel odstrániť strom, ktorý spadol na elektrické vedenie.

Prudké búrky nad Britskými ostrovmi trvajú už niekoľko mesiacov. Vlny opakovane zaplavujú časti krajiny a pobrežia, záplavy poškodili najmenej 5000 domov. Zlé počasie postihlo aj francúzske mesto Bretagne na druhej strane Lamanšského prielivu.

 

Denne dochádza k výpadkom elektriny. Počas dnešného dňa zostalo v Británii bez elektrického prúdu 11.000 ľudí, hoci počas noci dodávateľ elektriny opäť pripojil 165.000 domácností.   

V Írsku bolo dnes bez elektriny 60.000 domácností, vo francúzskom meste Bretagne sa bez prúdu muselo zaobísť 90.000 domácností, informovala DPA.

Podľa predpovedí meteorológov by sa tlaková níž mala počas dnešného dňa presunúť smerom na sever a zasiahnuť časti Nórska a Škótska. Vo vyšších polohách sa očakávajú aj výdatné snehové zrážky.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies