Zlatý olympijský medailista Tóth podporil projekt Detská atletika

NETKY.SK • 8 September 2016, 16:47 • 2 min
Zlatý olympijský medailista Tóth podporil projekt Detská atletika

BRATISLAVA - Zákazníci Tesca pomohli podporiť športovanie školákov po celom Slovensku. Od apríla do augusta za každý predaný špeciálne označený Tesco výrobok prispela táto spoločnosť sumou 1 cent na projekt Detská atletika, ktorý sa už druhý rok realizuje pod patronátom Slovenského atletického zväzu (SAZ). Cieľom bolo aj tento rok vyzbierať 80 000 eur na atletické súpravy pre školákov. Projektu od začiatku fandí aj majster sveta v chôdzi na 50 km z Pekingu 2015 a zlatý olympijský medailista z Ria 2016 Matej Tóth.

slovakia

left justify in out

"Aj ja som začínal ako malé dieťa so športom na základnej škole. Práve tam sa rozhodlo, kam sa uberiem na životnej križovatke. Vybral som si šport a myslím si, že to bolo správne. Nie každý kto športuje, môže byť profesionál, ale práve pohybové aktivity pomáhajú pozitívne ovplyvňovať vývoj detí. Preto som rád, že Slovenský atletický zväz sa prostredníctvom projektu Detská atletika snaží dosiahnuť, aby sa čo najviac detí mohlo hýbať," uviedol majster sveta a olympijský víťaz v chôdzi na 50 km Matej Tóth na štvrtkovej tlačovej besede v Bratislave


Cieľom trojročného projektu je každý rok darovať 80 000 eur na atletické súpravy pre školákov. Aktuálne prebieha už 2. ročník projektu. Zo sumy, ktorú spoločnosť Tesco zabezpečila v minulom roku, bolo zakúpených prvých 100 súprav. Na 64 školách, ktoré stihli požiadať o pomoc v školskom roku 2015/2016, si už vďaka nim deti rozvíjajú svoje športové zručnosti. Ďalšie súpravy na záujemcov už čakajú v Slovenskom atletickom zväze. Školy a atletické krúžky, ktoré splnia podmienky, sa o ne môžu uchádzať na webovej stránke www.detskaatletika.sk.


"Tento rok sme chceli zapojiť aj našich zákazníkov, ktorí mohli projektu vyjadriť podporu nákupom špeciálne označených Tesco výrobkov. Ešte pred začiatkom školského roka sa nám spolu podarilo úspešne dosiahnuť cieľovú sumu 80 000 eur, ktorú sme si v spolupráci so Slovenským atletickým zväzom stanovili,“ uviedol Martin Kuruc, riaditeľ pre retail spoločnosti Tesco ČR/SR.


Za športovým úspechom stojí podľa zlatého olympionika v chôdzi na 50 m a člena SAZ Mateja Tótha nielen obrovská snaha na tréningoch a zvládnutie techniky, ale najmä dobrá stratégia a vôľa ísť do cieľa napriek prekážkam. "Verím, že úspechom slovenských atlétov vo svetových súťažiach inšpirujeme deti, aby sa venovali viac športovaniu a plnili si sny,“ dodal Matej Tóth. Chodecký šampión v bratislavskej hale Elán odovzdal ceny deťom z 9 krúžkov v rámci Detskej atletiky, zašportoval a vyfotografoval sa s nimi.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies