Zlatý medailista z Pekingu Schwazer vyviazol s podmienkou

NETKY.SK • 23 December 2014, 13:15 • 2 min
Zlatý medailista z Pekingu Schwazer vyviazol s podmienkou

BOLZANO - Olympijský šampión z Pekingu 2008 v chôdzi na 50 km Alex Schwazer dostal v Taliansku osemmesačný podmienečný trest odňatia slobody a pokutu 6000 eur.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak na základe dohody, ktorú uzatvoril s vyšetrovateľmi.
     

Schwazera krátko pred OH 2012 v Londýne vyradili pre doping z talianskej výpravy. Vzápätí priznal užívanie krvného podporného prostriedku EPO v období od 13. do 19. júla 2012. Za porušenie dopingových pravidiel dostal od Talianskeho olympijského výboru (CONI) zákaz činnosti na 3,5 roka.
     

Doping je v Taliansku protizákonný a previnilcom hrozí trest odňatia slobody od troch mesiacov až do troch rokov. Schwazer nakoniec prijal podmienečný trest a verí, že ešte bude súťažiť. Jeho cieľom je štart na OH 2016 v Riu de Janeiro, čo je reálna méta, keďže dištanc od CONI mu vyprší v januári 2016. Taliansky olympijský výbor ho však naďalej vyšetruje a môže mu trest v prípade ďalších dopingových odhalení predĺžiť. Informáciu priniesla agentúra Reuters.
     

Schwazer triumfoval v marci 2012 na 31. ročníku Dudinskej päťdesiatky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies