Zlatú palmu na MFF v Cannes získala dráma I, Daniel Blake britského režiséra K. Loacha

NETKY.SK • 22 Máj 2016, 21:17 • 2 min
Zlatú palmu na MFF v Cannes získala dráma I, Daniel Blake britského režiséra K. Loacha

CANNES - Zlatú palmu tohtoročného Medzinárodného filmového festivalu v Cannes udelili sociálnej dráme I, Daniel Blake (Ja, Daniel Blake) britského režiséra Kena Loacha. Oznámila to dnes večer porota hlavnej súťaže prestížnej filmovej prehliadky.

slovakia

left justify in out

Pre Loacha ide o druhú hlavnú trofej z Cannes: 79-ročný režisér ju získal už v roku 2006 za historickú dráhu Dvíha sa vietor. Celkovo jeho filmy figurovali v hlavnej súťaži v Cannes 13-krát. Pre Britániu ide o ôsmu Zlatú palmu v histórii festivalu v juhofrancúzskom meste.

 

Film I, Daniel Blake sa presadil v konkurencii celkovo 21 snímok. Loach v ňom predstavil príbeh remeselníka v strednom veku, ktorý po infarkte už nemôže pracovať, od úradov však nedostane žiadnu podporu, a tak zvádza boj s aparátom zdravotníckeho systému.

 

Medzinárodný filmový festival v Cannes je považovaný za najvýznamnejšie podujatie svojho druhu na svete. Tento rok sa konal jeho 69. ročník. V roku 2015 dostala Zlatú palmu dráma o utečencovi Dheepan francúzskeho režiséra Jacqua Audiarda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies