Zlatomoravská nemocnica zrekonštruuje tepelné zariadenia v budove, státisícová rekonštrukcia by mala rapídne znížiť prevádzkové náklady

NETKY.SK • 3 August 2017, 13:45 • 2 min
Zlatomoravská nemocnica zrekonštruuje tepelné zariadenia v budove, státisícová rekonštrukcia by mala rapídne znížiť prevádzkové náklady

ZLATÉ MORAVCE - Nemocnica Zlaté Moravce sa rozhodla investovať do rekonštrukcie tepelného hospodárstva. Jej vedenie očakáva od investície vo výške 400.000 eur výrazné zníženie nákladov na prevádzku.

slovakia

left justify in out

Nezávislý prevádzkový zdroj tepla pre vykurovanie a ohrev teplej úžitkovej vody by mal ovplyvniť aj hospodársky výsledok nemocnice, povedal predseda predstavenstva Nemocnice Zlaté Moravce, a. s., Miroslav Jaška. "Úvodnú fázu už máme za sebou, v súčasnosti podnikáme potrebné kroky k úspešnej realizácii projektu," skonštatoval.

 

Po spustení nového technologického zariadenia do prevádzky bude pôvodný stratový centrálny zdroj odpojený. Využitie nových technológií umožní diaľkový centrálny dohľad nad prevádzkou kotolne a zároveň prehľad o spotrebe plynu a vyrobeného tepla. Počas výstavby na prepojenie jednotlivých budov s kotolňou budú v maximálnej miere využité jestvujúce teplovodné kanály, čo sa prejaví na minimálnych rozkopávkach cestnej komunikácie.

 

Cieľom investície je maximálne využitie moderných trendov v produkcii tepla. Nemocnica bude v budúcnosti profitovať z výrazného zníženia spotreby plynu, tepelných strát, zvýšenej účinnosti dodávok tepla a teplej vody. Prínosom majú byť i úspory na strane spotreby. Uvedenie moderných technológií do prevádzky bude mať okrem ekonomického aj ekologický význam, tvrdí Jaška.

 

Nemocnica Zlaté Moravce je nemocnica pavilónového typu. Od decembra minulého roka je jej majoritným vlastníkom spoločnosť Agel. Zdravotnú starostlivosť poskytuje obyvateľom okresu Zlaté Moravce, do jej spádovej oblasti však patria aj hraničné obce okresov Nitra a Levice, čiastočne aj región Novej Bane. Skupina Agel plánuje investovať do nemocnice viac ako dva milióny eur.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies