Zlato zo Soči sa najviac oplatí pre Kazachtancov

NETKY.SK • 12 Február 2014, 11:43 • 2 min
Zlato zo Soči sa najviac oplatí pre Kazachtancov

SOČI - V Soči má zlato zo všetkých súťaží na XXII. zimných olympijských hrách rovnakú cenu, hodnota medaily sa začne rôzniť až po návrate športovcov domov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa štatistiky AIPS je najštedrejšou krajinou Kazachstan, ktorý ponúka svojmu olympijskému víťazovi prémiu štvrť milióna amerických dolárov. V Lotyšsku si zlatú medailu cenia na 192-tisíc USD, v Taliansku na 191-tisíc USD, v Ukrajine na 150-tisíc USD a elitnú päťku uzatvára Austrália so 126-tisícmi USD. Pomerne nízko sú v tabuľke zámorské veľmoci v zimných športoch USA a Kanada. Američania vypísali prémiu 25-tisíc USD za titul šampióna, Kanaďania len 18-tisíc USD.


Niektorí športovci sa musia uspokojiť so slávou, Briti, Nóri, Chorváti či Švédi svojich medailistov finančne neodmeňujú. 

 

Slovensko patrí medzi krajiny, ktoré rozlišujú medzi kovmi z kolektívnych a individuálnych športov. Anastasia Kuzminová dostane za zlato z rýchlostných pretekov biatlonistiek finančnú odmenu 45-tisíc eur, za 6. miesto v stíhacích pretekoch jej pribudne na konto ďalších 8-tisíc eur. Za striebro je 35-tisíc, za bronz 25-tisíc eur. Za prvenstvo v kolektívnych športoch je pre každého člena tímu vypísaných po 15-tisíc eur. V prípade ZOH v Soči platia odmeny len pre hokejové družstvo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies