Zlato vo wakeskatingu pre Vráblovú a juniora Langa

NETKY.SK • 24 September 2015, 15:36 • 2 min
Zlato vo wakeskatingu pre Vráblovú a juniora Langa

RAVENNA - Slovenskí reprezentanti Zuzana Vráblová a Július Lang v talianskej Ravenne obhájili zlaté medaily vo svojich kategóriách na majstrovstvách Európy vo wakeboardingu a wakeskatingu.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročná Piešťanka Vráblová triumfovala v otvorenej ženskej kategórii vo wakeskatingu, o sedem rokov mladší rodák zo Sene pri Košiciach Lang ovládol juniorskú súťaž v rovnakom športovom odvetví. Nedarilo sa ďalšími dvom Slovákov - úradujúci svetový šampión kategórie masters vo wakeboardingu Miroslav Hríbik sa neprebojoval do šesťčlenného finále a medzi juniormi sa ani do semifinále nedostal Radovan Hradil.

 

Na v poradí 17. ME vo wakeboardingu a wakeskatingu sa zúčastnilo celkovo 188 jazdcov/závodníkov z 20 krajín, pričom športovci súťažili v trinástich rôznych kategóriach. Pretekov sa zúčastnili všetci súčastní majstri sveta ako Lior Sofer (ISR) Sanne Meijer (NDL) Zuzana Vráblová (SVK) a tiež minuloroční majstri Európy Dominik Gührs (GER) a Julia Rick (GER) či Július Lang (SVK), ale taktiež aj všetky superhviezdy tohto športu.

 

Wakeskating je šport, podobný skateboardingu, akurát sa nejazdí na betóne, ale na vodnej hladine. Wakeskateri jazdia za vlekom, za člnom, za vodným skútrom alebo navijákom a predvádzajú podobné triky ako na klasickej doske – napríklad shove-it, ollie či kick flip. Nohy nemajú upevnené vo viazaní, ako napríklad na snowboarde, alebo veľmi príbuznom wakeboarde, ale sú voľne položené na doske. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies