Zlato v paralelnom slalome mužov pre Rusa Wilda

NETKY.SK • 22 Február 2014, 13:58 • 2 min
Zlato v paralelnom slalome mužov pre Rusa Wilda

ROZA CHUTOR - Výsledky sobotňajšieho finále paralelného slalomu v snoubordingu mužov na ZOH 2014 v ruskom Soči.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zlatú medailu v paralelnom slalome mužov v rámci súťaží v snoubordingu na XXII. zimných olympijských hrách v ruskom Soči získal Rus Vic Wild. Dvadsaťsedemročný rodák z USA, ktorý získal ruské občianstvo po tom, ako sa pred tromi rokmi oženil s ruskou snoubordistkou Aľonou Zavarzinovou, triumfoval v Parku extrémnych športov Roza Chutor v dueli dvoch najlepších pretekárov z kvalifikácie v súčte dvoch finálových jázd tesne o 11 stotín sekundy pred Slovincom Žanom Koširom.

Bronzovú medailu si v malom finále vybojoval Rakúšan Benjamin Karl, ktorý zdolal Taliana Aarona Marcha - až 11. v kvalifikácii. Slovensko v tejto novozaradenej disciplíne na ZOH nemalo zastúpenie.

Wild v stredu triumfoval aj v paralelnom obrovskom slalome, v ktorom zdolal Švajčiara Navina Galmariniho. Košir bol v tejto disciplíne tretí.


Snoubording - paralelný slalom - sobotňajšie výsledky:

Muži: 1. Vic Wild (Rus.), 2. Žan Košir (Slovin.), 3. Benjamin Karl (Rak.), 4. Aaron March (Tal.), 5. Lukas Mathies (Rak.), 6. Patrick Bussler (Nem.), 7. Nevin Galmarini (Švaj.), 8. Roland Fischnaller (Tal.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies